Zakończenie warsztatów kulinarnych
W ramach projektu edukacyjnego dotyczącego zwiększenia świadomości żywieniowej wśród młodzieży odbyły się trzy spotkania warsztatowe , które miały miejse 5, 19 września oraz 10 października 2025 r. Zajęcia zostały zorganizowane przy współudziale Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju Gminy Stoczek oraz Fundacji BNP Paribas a uczestniczyła w nich młodzież z NLO w Stoczku. Celem projektu było zwiększenie świadomości żywieniowej wśród młodzieży oraz promowanie zdrowych nawyków żywieniowych. Warsztaty, prowadzone przez dietetyczki kliniczne i psychodietetyczki Agnieszkę Miłkowską i Annę Juranek, które w ciekawy i praktyczny sposób przekazały uczestnikom wiedzę z zakresu zdrowego odżywiania i komponowania posiłków. Na zakończenie projektu odbył się konkurs z nagrodami, który był doskonałym podsumowaniem zdobytej wiedzy i umiejętności kulinarnych. Całe przedsięwzięcie spotkało się z dużym zainteresowaniem i entuzjazmem, a zdobyte doświadczenie z pewnością zaprocentują w codziennych wyborach żywieniowych.
Na zakończenie składamy serdeczne podzękowania prowadzącym - Agnieszce Miłkowskiej i Annie Juranek - za inspirujące zajęcia oraz organizatorom i partnerom projektu za umożliwienie realizacji tak wartościowego przedsięwzięcia. 😊